Star Trek: Bridge Crew laat nog even op zich wachten

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Star Trek: Bridge Crew laat nog even op zich wachten

De initiële releasedatum van Star Trek: Bridge Crew was 29 november 2016, maar Ubisoft verschoof dit naar 14 maart 2017. Nu blijkt dat Red Storm Entertainment toch meer tijd nodig heeft om de game release-waardig te maken. Daarnaast komt er blijkbaar nog een extraatje bij in de vorm van een bekend ruimteschip uit de originele series.

In deze virtual reality-game duik je de wereld van Star Trek in. Beman de U.S.S. Aegis en zorg ervoor dat het schip en de rest van de crew je Starfleet-missie overleven. Als bonus sta je straks ook nog eens op de bridge van de iconische U.S.S. Enterprise uit de originele Star Trek-series. Dit alles kun je zowel alleen als samen met je vrienden doen.

Het maakt hierin trouwens niet uit welke platforms jij en je vrienden hebben. Star Trek: Bridge Crew bevat namelijk crossplay tussen PlayStation VR, de HTC Vive an de Oculus Rift. Hierdoor maakt het niet uit of jullie allemaal verschillende platforms gebruiken. Zo sta je er dus nooit alleen voor.

Helaas verschuift Ubisoft de releasedatum steeds verder vooruit. Als we hierdoor een goede game krijgen, is het het wachten echter waard. Momenteel verwachten we dat de game vanaf 30 mei verkrijgbaar is. Hopelijk zien we elkaar tegen die tijd op de U.S.S. Aegis of de U.S.S. Enterprise.