Project CARS 2 trailer gelekt, toont veel nieuwe toevoegingen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Project CARS 2 trailer gelekt, toont veel nieuwe toevoegingen

Hoe het komt dat de Project CARS 2-trailer al online is beland, is voorlopig nog een raadsel en eerlijk gezegd vinden we dat ook niet zo heel erg interessant. Dat geldt echter niet voor de getoonde beelden, want daar gaat ons racehart behoorlijk hard van kloppen.

Hoewel de trailer slechts een kleine anderhalve minuut duurt, valt er veel te melden. Om te beginnen zien we een aantal nieuwe wagens voorbij komen, waarvan de Ferrari’s en Lamborghini ’s direct in het oog springen. Deze legendarische autofabrikanten schitterden door afwezigheid in de eerste Project CARS, maar zijn in dit tweede deel wel van de partij. Andere nieuwe bolides die door het beeld schieten zijn onder andere de Ford GT en de Mini Countryman.

Laatstgenoemde is bovendien direct gekoppeld aan de onthulling van een nieuwe raceklasse: Rally Cross. Dit is een racespektakel waarin zes man de strijd met elkaar aan gaan in korte, zenuwslopende races op een deels verharde en deels onverharde ondergrond. Of de game ook rally-stages bevat waarin je in je eentje op pad gaat is nog even gissen, al lijkt dit vermoeden gegrond wanneer we een spierwitte Mercedes over een volledig ijzig parcours zien driften.

We zien ook dat er grote aanpassingen zijn gemaakt in het weer-systeem. Ontwikkelaar Slightly Mad Studios rustte de eerste Project CARS al uit met een uitgebreid scala aan dynamische weersomstandigheden, maar deze feature is zichtbaar verder uitgewerkt. Plassen ontstaan in real-time waardoor een regenrace elke ronde anders is en er is te zien dat sneeuw aan de lijst met beschikbare weersomstandigheden is toegevoegd. Een andere opvallende toevoeging is de dynamische windrichting. Dit wordt benadrukt in het shot waar we vlaggen boven het circuit van Brands Hatch zien wapperen.

Tot slot verraden de gameplay-beelden dat ook Project CARS 2 VR-support biedt, al is het nog niet duidelijk of het dit keer ook voor de console-gamers geldt. Het lijkt er ook op dat er, naast het in deel 1 aanwezige Monaco, een nieuw stratencircuit wordt geteased.

Project CARS 2 verschijnt in de loop van 2017 op pc, PlayStation 4 en Xbox One.