Splinter Cell volgende Ubisoft-franchise die wordt verfilmd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Splinter Cell volgende Ubisoft-franchise die wordt verfilmd

Het script ligt klaar, de hoofdrolspeler lijkt niemand minder dan Tom Hardy te worden, en één van de producenten verzekert ons dat het “Bad ass” gaat worden. Het lijkt er op dat de opnames van de Splinter Cell-verfilming snel kunnen beginnen. 

Na Assassins Creed en The Division is het tijd om de spotlight op de al een tijdje naar de achtergrond verdwenen Sam Fisher te richten. Een plek waar je hem normaal gesproken niet aan zult treffen, maar in dit geval wordt er een uitzondering gemaakt. Splinter Cell is namelijk de volgende Ubisoft-franchise die verfilmd gaat worden.
Het script ligt klaar om naar Tom Hardy te worden gestuurd, en de acteur schijnt veel zin te hebben om in de huid van Fisher te kruipen. Hij had nog wat op-en aanmerkingen op de vorige versie, maar als het aangepaste script door hem wordt goedgekeurd zullen de opnames snel kunnen starten.

Producer Basil Iwanyk gaf in een interview met Collider aan dat het project de potentie heeft om beter te presteren dan de Assassins Creed-film. En dat is een behoorlijke uitspraak, aangezien de film met Michael Fassbender als ‘assassin’ het alles behalve onaardig deed met een wereldwijde opbrengst van $ 210.000.000 dollar tot nu toe. Desondanks zal de aanpak van dit nieuwe project vergelijkbaar zijn; men wil een opzichzelfstaand verhaal vertellen, dat zowel voor fans van de games als voor kijkers die niet bekend zijn met het Splinter Cell-universum goed te volgen is.

Doordat Splinter Cell volgens Iwanyk niet direct een prominent achtergrondverhaal heeft, was men in staat om hun eigen visie op het project los te laten en zo de wereld en de personages naar hun hand te zetten. Volgens hem zal het eindresultaat niet gaan aanvoelen als een film die voort kwam uit een game, maar zal het straks worden gezien als een overtuigende en volwaardige Tom Hardy-actiefilm.
Over het verhaal wilde hij niets kwijt, maar Iwanyk gaf wel te kennen dat de film waarschijnlijk niet zal worden gebaseerd op een bestaande gebeurtenis, en dat we niet moeten verwachten dat de film een vergelijkbare uitstraling zal hebben als de James Bond en Jason Bourne-films. De Splinter Cell-film zal proberen om verfrissend uit de hoek te komen.

Tot slot voegde Iwanyk toe dat Hardy zelf een fanatiek gamer is en veel vrienden heeft in die zich tot speciale eenheden mogen rekenen. Dit gegeven zou Hardy erg motiveren om de rol van Fisher te spelen. Hoewel er nog geen releasedatum gepland is, en ook de bijrollen moeten allemaal nog worden ingevuld, wordt er naar het schijnt al aan een volgend deel gewerkt. De laatste Splinter Cell-game was Blacklist, en dateert uit 2013.