Nieuwe trailer voor Mass Effect: Andromeda

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Nieuwe trailer voor Mass Effect: Andromeda

Gisteren maakte BioWare al bekend dat Mass Effect: Andromeda verschijnt op 23 maart. Vandaag verzorgde NVIDIA de fanservice door op de Consumer Electronics Show een gameplay trailer van de game te tonen, waaruit we interessante elementen hebben opgepikt.

In de trailer vallen een paar dingen op. Ten eerste krijgen we een kijkje van de Tempest. Dit is de opvolger van de Normandy uit de eerdere trilogie. Verder is er een actiesequentie te zien met hoofdpersonage Ryder. Hierin toont men direct ook een paar skill trees die straks te gebruiken zijn in de daadwerkelijke game. De oplettende kijker zal zien dat de skills binnenkort te verdelen zijn in Combat, Biotics en Tech. BioWare lijkt dus een iets andere invulling te geven aan dit spelmechanisme.

Verder wordt het ook duidelijk dat de speler meer bewegingsvrijheid heeft. Zo zien we dat Ryder kan springen en in de lucht ook speciale aanvallen kan uitvoeren op vijanden. Tevens valt het op dat het level design groter lijkt dan in de voorgaande delen. Volgens de trailer zijn deze beelden representatief voor de daadwerkelijke game. Aangezien het hier om een trailer vanaf de NVIDIA-stand gaat, kunnen we wel zeggen dat dit duidelijk pc-beelden zijn. Hoe de game er op de consoles uit gaat zien, blijft dus nog de vraag.

Mass Effect: Andromeda verschijnt in Europa op 23 maart voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.