LEGO Universe komt misschien terug als fan-project Darkflame Universe

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
LEGO Universe komt misschien terug als fan-project Darkflame Universe

LEGO Universe is 4 jaar geleden offline gehaald nadat de MMO niet genoeg abonnees had om verder ondersteund te worden. De schare groep fans die de LEGO-game wel had was uiteraard zeer teleurgesteld en een paar van hen heeft het nu op zich genomen het spel nieuw leven in te blazen onder de naam Darkflame Universe.

De ontwikkelaars achter fan-project Darkflame Universe hebben een trailer vrijgegeven waarin enige gameplay is te zien. Oud-LEGO Universe spelers moeten de beelden zeker bekend voorkomen, de eerste uren van de game en enkele levels lijken al te werken. Nog beter nieuws is dat er op 31 januari een gesloten Alpha van start gaat om de ontwikkeling verder vooruit te helpen.

De vraag bij dit soort projecten is natuurlijk altijd of LEGO het gaat toestaan. Darkflame Universe gebruikt dan wel niet de LEGO-naam, maar waarschijnlijk is het Deense bedrijf er ook niet erg blij mee dat hun product gebruikt wordt zonder hun toestemming.

LEGO Universe is in 2012 offline gehaald, omdat de game niet genoeg omzet genereerde. Later beweerde een oud-werknemer dat dit kwam omdat het onmogelijk was alle speler-creaties te controleren op penisvormen. De game moest namelijk geschikt zijn voor kinderen en dat zijn LEGO-standbeelden van het mannelijke geslachtsorgaan niet. Aangezien er geen ‘dong-detector’ bestaat, moesten werknemers van de ontwikkelaar NetDevil dit allemaal zelf doen. De ontwikkelaar heeft dit zelf nooit bevestigd, maar hoe dan ook moest LEGO Universe offline gehaald worden tot grote teleurstelling van veel fans.

Er is overigens wel een andere officiële LEGO-game in ontwikkeling dat vergelijkbare gameplay nastreeft als Universe, zij het zonder een persistent MMO-wereld. LEGO Worlds wordt voornamelijk vergeleken met Minecraft en moet dit jaar nog uitkomen voor pc.