Trust GXT 177

archief
Jordy Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Trust GXT 177

Een goede muis is het halve werk. Waar we vroeger nog alles deden met alleen het toetsenbord (en sommigen misschien nog steeds wel), is een goede muis niet meer weg te denken uit de uitrusting van een gamer. Of de Trust GXT 177 pro-gaming muis in jouw uitrusting moet komen is de vraag waar wij het antwoord op hebben gevonden.

Design

Het eerste wat opvalt als je de GXT 177 voor de eerste keer ziet, is dat de muis een ambidextere vormgeving heeft. De muis is volledig symmetrisch en is dus voor zowel rechts- als linkshandige mensen goed te gebruiken. De GXT 177 is mooi afgewerkt en er zitten weinig open plekken waar stof of vuil zich kan verschuilen. Aan beide kanten van de muis loopt een led strip die je met behulp van de software van Trust kunt aanpassen.

Trust GXT 177 muis

Het oppervlak van de GXT 177 is stroef zodat je goede grip op de muis hebt en niet makkelijk er vanaf glijdt. Naast de standaard knoppen zitten er aan de zijkanten van de GXT 177 nog vier extra knoppen, aan elke kant twee. Verder kun je door middel van het knopje onder je scrollwiel snel tussen verschillende dpi-modi wisselen die je met software kunt instellen. Deze functionaliteit is voornamelijk handig bij het spelen van first person shooters waar je bij sommige wapens wel een hogere dpi kunt gebruiken. Vooral voor snipers kan dit een groot verschil uitmaken.

Ergonomie

Ondanks dat de GXT 177 ambidexter is ligt deze wel fijn in de hand. Het stroeve oppervlak zorgt ervoor dat de muis altijd in dezelfde positie in de hand blijft liggen. Ik zelf heb vrij grote handen, maar toch viel de GXT 177 niet te klein uit waar ik bij menig andere muis op de markt hier wel eens last van heb. Hoewel het prima is dat de GXT 177 een ambidextere vorm heeft, vind ik het persoonlijk toch fijner als een muis lichtelijk naar mijn hand gevormd is.

Trust GXT 177

De voornaamste reden hiervoor is dat voor de rechtshandige mensen de twee knoppen aan de rechterkant van de muis bijna niet te gebruiken zijn. Dit is misschien een kwestie van gewenning, maar de knoppen zijn niet makkelijk te bedienen met je ringvinger of pink zonder dat je jouw hand op een manier moet bewegen dat je de overige knoppen loslaat.

De teflon gliding pads (kleine strookjes rubber) die onder de GXT 177 zitten zorgen ervoor dat de muis goed werkt op verschillende soorten oppervlakken. Het is dus niet erg een keer je muismat thuis te zijn vergeten aangezien de muis ook goed werkt op hout of glas.

Trust GXT 177

Het grote pluspunt van de GXT 177 is dat de muis voorzien is van een heel nauwkeurige lasersensor. Waar ik bij andere muizen net een dpi van 4000 kan gebruiken zonder volledige controle kwijt te raken, kun je je GXT 177 makkelijk op 8000 dpi instellen zonder de controle kwijt te raken. Dit is vooral te danken aan de tracking speed en acceleratie van de muis.

Prijs/kwaliteit

De GXT 177 heeft een adviesprijs van €59,99 en is een van de high-end modellen die Trust op dit moment heeft. Voor een high-end muis is dit wel een van de goedkopere die op dit moment te krijgen is. Behalve dat twee knoppen bijna niet de bedienen zijn door de ambidextere vorm is het echter toch een prima muis.

De muis is op het gebied van gaming het beste geschikt voor first person shooters en RPG’s. In de genres heb je meestal niet zoveel knoppen die je apart hoeft te plaatsen voor bepaalde acties. De muis is ook voor andere genres gewoon bruikbaar vanwege de hoge precisie van de laser sensor.

Trust GXT 177

Specificaties

DPI 100-14400
Sensor Laser
Tracking speed 150ips
Acceleratie 30g
Polling ratio 125/250/500/1000hz
Type Bedraad
Knoppen 8
Kabel lengte 180cm
Gewicht 101 gram
Grootte 131x71x41mm