Ubisoft gaat boeken uitgeven onder de naam Ubisoft Publishing

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft gaat boeken uitgeven onder de naam Ubisoft Publishing

Ubisoft lijkt van alle markten thuis. Niet alleen waagt de Franse uitgever zich aan games en, sinds kort, aan films, ook het uitgeven van het geschreven woord lijkt een pad te zijn wat Yves Guillemot wil gaan bewandelen. Onder de naam Ubisoft Publishing wil het bedrijf nu eigen boeken gaan uitbrengen, beginnend met een boek in de Assassin’s Creed-reeks.

Het eerste boek, wat voor november al op de planning staat, zal Assassin’s Creed: Heresy gaan heten en zal worden geschreven door een bekende van Ubisoft: Christie Golden. Zij schreef eerder boeken als Blackbeard: The Lost Journal en Assassin’s Creed Unity: Abstergo Employee Handbook, beiden uitgegeven door Insight Editions.

Veel is er nog niet bekend over Assassin’s Creed: Heresy. Het enige wat we tot nu toe weten is dat het verhaal zich zal afspelen in het heden en verleden, de veertiende eeuw om precies te zijn en Joan of Arc zal een rol in dit verhaal gaan vervullen.

Dat Ubisoft nu zelf boeken zal gaan uitgeven betekent overigens niet dat ze de banden met andere uitgevers gaan verbreken. Volgens Ubisoft-topfunctionaris Laurent Detoc moet Ubisoft Publishing een aanvulling worden op het aanbod aan boeken dat hun franchises intussen al rijk is. De grootste reden om zelf boeken uit te gaan geven zou volgens Detoc dan ook meer de vrijheid zijn die de uitgever geniet. “Ubisoft kan dan totale creatieve controle hebben, van concept tot print”, aldus Detoc.