Releasedatum voor de pc-versie van The Division PTS bekendgemaakt

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Releasedatum voor de pc-versie van The Division PTS bekendgemaakt

Spelers van The Division gaven aan dat de ontwikkelaar er goed aan deed om een Public Test Server, afgekort PTS, op te zetten. Eind augustus werd al duidelijk dat ontwikkelaar Ubisoft Massive naar de fans had geluisterd en kondigde de PTS aan. Vandaag kregen we echter voor het eerst de releasedatum van de pc-versie te horen.

In de derde week van augustus maakte ontwikkelaar Ubisoft Massive bekend dat zij de geplande datums voor de nieuwe DLC-packs Survival en Last Stand niet zouden gaan halen. Dit in verband met de focus op de nieuwste update 1.4, die ervoor zorgt dat The Division beter functioneert. Meteen daarop kwam een oproep vanuit de spelers van de titel richting de ontwikkelaar om een server te maken waarin spelers de nieuwe uitbreidingen kunnen proberen voordat deze daadwerkelijk uitgebracht worden.

Dat de studio dit verzoek te harte nam bleek al een week later op 31 augustus, toen het bedrijf bekendmaakte dat er een Public Test Server aan zat te komen. Tot op heden was er nog geen releasedatum bekend, maar dankzij onderstaande tweet is duidelijk dat de PTS op donderdag 22 september om negen uur in de ochtend live gaat.

Momenteel is deze server enkel beschikbaar voor gamers die de pc-versie van The Division hebben. Ubisoft Massive heeft momenteel nog geen duidelijkheid gegeven over eventuele console-versies van PTS.