World of Warcraft krijgt mobiele companion app

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
World of Warcraft krijgt mobiele companion app

De nieuwe World of Warcraft-uitbreiding Legion is inmiddels een week live, maar Blizzard maakte deze week bekend dat we binnenkort ook op onze smartphones met nieuwe content aan de slag kunnen. Met de companion app kunnen spelers vanaf hun telefoon follower missies uitvoeren en in de gaten houden welke world quests op dat moment actief zijn. Wanneer de app live gaat is nog niet bekend.

Follower missies waren in de vorige uitbreiding, Warlords of Draenor, een groot onderdeel van de game, iets waar veel spelers niet zo blij mee waren. De missies zijn namelijk niet veel meer dan wat iconen verslepen en een paar uur wachten. Het idee dat dit met een mobiele app mogelijk moet zijn is toen ook al geopperd en blijkbaar heeft Blizzard naar de fans geluisterd.

In de bovenstaande video wordt duidelijk dat de follower missies, die overigens al veel minder prominent in de game aanwezig zijn dan voorheen, via je smartphone gestart worden en je daar ook de beloning kunt ophalen voor geslaagde quests. Ook het upgraden van de class halls is mogelijk vanuit de app. Daarnaast kunnen spelers via de app in de gaten houden welke world quests actief zijn. Deze zijn overigens niet via de app te spelen, daarvoor moeten spelers wel afreizen naar The Broken Isles en de missie zelf uitspelen.

Dit is niet de eerste mobiele app van World of Warcraft. De Armory is al enige jaren te downloaden voor Android en iOS. Spelers kunnen daar hun personages bekijken, auctions checken en met hun guild chatten.