EA maakt einddatum Battlefield 1 bèta bekend

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
EA maakt einddatum Battlefield 1 bèta bekend

Sinds 31 augustus kunnen we min of meer los in de bèta van Battlefield 1, maar de einddatum was vooralsnog onbekend. EA heeft gister bekendgemaakt op Twitter dat de Sinaï woestijn aanstaande donderdag gesloten gaat worden. Alles lijkt erop dat we daarna moeten wachten tot de release van de nieuwe shooter van DICE op 21 oktober.

De bèta van Battlefield 1 begon zeer moeizaam, wat volgens EA komt door een DDoS-aanval. Hoewel de servers gedurende het weekend nog steeds niet helemaal soepeltjes draaiden, zijn er aardig wat uurtjes weggespeeld in de Eerste Wereldoorlog shooter.

Op de valreep voert DICE nog wel een wijziging door: Conquest mode heeft vanaf vandaag geen timer meer. Dat betekent dat een rondje oorlog pas voorbij is wanneer de Britten of Ottomanen een volledige overwinnen hebben behaald. Wat ook kan, is dat er van één partij zoveel voetsoldaten naar het hiernamaals zijn gestuurd dat er geen versterking meer aangevoerd kan worden. In ieder geval is heel defensief spelen en wachten tot de tijd op is er niet meer bij.

GameCensor is ook uitgebreid aan de slag geweest met de bèta en je kunt hier terugkijken wat onze eerste indruk is.