Servers EA down na mogelijke DDoS-aanval

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Servers EA down na mogelijke DDoS-aanval

Gamers die gister een poging deden om een game van EA online te spelen waren er al achter: de servers van de uitgever lagen plat. Dankzij een tweet van een groep hackers met de naam Poodlecorp wordt duidelijk dat het mogelijk om een DDoS-aanval gaat.

Gisteren ging de open bèta live voor Battlefield 1. Vele spelers stonden klaar om de strijdvelden te betreden maar werden begroet door een scherm waarin duidelijk wordt dat er geen connectie gemaakt kan worden met de servers. Ook spelers die een FIFA 16 of Madden NFL wilden opstarten kwamen hetzelfde scherm tegen. Op het internet, met name op Twitter, werd het ongenoegen geuit van diverse gamers. Toch lijkt het erop dat het niet aan EA ligt, want middels een tweet claimt hackersgroep Poodlecorp de verantwoording voor het platleggen van de servers.

https://twitter.com/PoodleCorp/status/771068519547011072

Poodlecorp geeft middels het Twitteraccount aan dat zij de server er dinsdagavond ook kort hebben uitgegooid en claimt dat zij eveneens verantwoordelijk waren voor het moment in juli waarop de Pokémon GO servers niet te betreden waren. EA heeft laten weten dat ze op de hoogte zijn van de serverproblemen en ermee aan het werk zijn, maar hebben geen uitspraken gedaan over de eventuele aanval van Poodlecorp. Ook is nog niet duidelijk wanneer het probleem opgelost zal zijn, maar mocht hier verandering in zijn kun je het natuurlijk hier lezen op Pixel Vault.