Waarom EA geen Mass Effect-remaster uit gaat brengen

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Waarom EA geen Mass Effect-remaster uit gaat brengen

Twee weken geleden dook ineens het gerucht op dat er een HD-collectie aan zat te komen van de Mass Effect-trilogie. Voor de fans die meteen enthousiast werden volgde er vandaag teleurstelling, want dit bleek niet waar te zijn. In een interview legt uitgever EA uit waarom ze dit niet willen doen.

EA’s Peter Moore ging in een interview met IGN in op de geruchten omtrent een remaster van de originele Mass Effect-trilogie. Volgens hem is het bedrijf hier niet mee bezig om een eigenlijk heel simpele reden: het zou hen afleiden van de ontwikkeling van de aankomende Mass Effect Andromeda. Volgens Moore beseft het bedrijf zich dat ze hier veel geld mee zouden kunnen verdienen en er veel fans blij mee zouden maken, maar het richt het zich liever op de toekomst dan op het verleden.

We zijn een bedrijf dat is gefocust op het leven in de toekomst. Ik ben al eens eerder bevraagd over remasters en gaf aan dat dat gewoon niet is wat we doen. We hebben ongelofelijk getalenteerde ontwikkelingsstudio’s over de hele wereld die zich richten op het leveren van nieuwe IP’s, nieuwe ervaringen en meer services.
Zouden we snel geld kunnen verdienen met het remasteren van Mass Effect? Ja. Hebben duizenden mensen me dit al gevraagd? Ja dat hebben ze gedaan. We hebben gewoon het gevoel vooruit te willen. Er is een klein projectje genaamd Mass Effect Andromeda waarop we ons nu richten bij BioWare en het gaat geweldig worden.

Het volledige interview van Peter Moore met IGN is hierboven te bekijken, maar het moge duidelijk zijn dat het bedrijf er absoluut geen oren naar heeft om de originele serie te gaan remasteren en al het werk steekt in de nieuwste telg binnen de Mass Effect-serie. Mass Effect Andromeda staat gepland voor het eerste kwartaal van 2017.