Nvidia brengt Fallout 4 mod uit met verbeterde graphics

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nvidia brengt Fallout 4 mod uit met verbeterde graphics

Sinds de release van Fallout 4 vorig jaar zijn er al diverse mods op de markt verschenen. Nvidia, frabrikant van diverse grafische kaarten, besloot ook een kans te wagen met een eigen mod. Deze toevoeging brengt naast verbeterde graphics ook een nieuwe quest met zich mee.

Het langverwachte nieuwe deel in de Fallout-franchise, Fallout 4, kwam vorig jaar november uit en deed het direct goed bij zowel critici als fans van over de hele wereld. De post-apocalyptische wereld wist weer genoeg spelers te bekoren en al snel volgden de eerste mods waardoor spelers nog meer opties toe konden voegen aan de toch al immense titel. Vandaag bleek dat ook fabrikant Nvidia besloot om een poging te wagen en maakte bekend dat zij ook een mod hebben gemaakt voor de pc-versie van Fallout 4.

De mod heet Vault 1080 en is ontwikkeld door een zijtak van het bedrijf, namelijk Nvidia LightSpeed Studios. Deze tak richt zich met name op het verbeteren van grafische kwaliteit en het lijkt erop dat zij dit hebben omgezet in de toevoeging van Fallout 4. Een van diens verbeteringen brengt namelijk een grafische update met zich mee. Daarnaast is een nieuwe quest toegevoegd die een vault betreft die behoorlijk griezelig lijkt te zijn, aldus Nvidia zelf.

De vault zorgt voor een zware last op de schouders van diens bewoners. Ze zijn een groep geworden die duisternis en ziekte omarmen en dit hebben ze gedaan om, zo geloven zij zelf, te overleven. Het is geen vriendelijk stelletje, maar is het volledig gebouwd op leugens? De waarheid ligt diep in Vault 1080 achter een enorme lading mysterie. Vind het en besluit zelf of deze monsters hun verlossing verdienen.. of niet.

De mod Vault 1080 is vanaf vandaag te downloaden voor bezitters van de Windows pc-versie van Fallout 4. Ook bracht het bedrijf een trailer uit, die hierboven te bekijken is.