Gran Turismo Sport is uitgesteld tot volgend jaar

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Gran Turismo Sport is uitgesteld tot volgend jaar

De release van het nieuwe deel van Gran Turismo is naar volgend jaar verschoven. Dat laat de grote man achter het racespel, Kazunori Yamauchi, op de PlayStation blog weten. Het nieuwe Gran Turismo Sport voldoet nog niet aan de eisen van de serie, er is meer tijd nodig om te zorgen dat de game gesmeerd loopt.

Gran Turismo Sport had in november naar de PlayStation 4 moeten komen, maar het wordt een karige racewinter op de console van Sony. De ontwikkelaar Polyphony Digital houdt nu ook een slag om de arm, want naast de mededeling dat Gran Turismo in 2017 uitkomt is er geen datum of zelfs kwartaal aangekondigd. Het kan dus zijn dat de game pas halverwege of tegen het einde van 2017 uitkomt. In het laatste geval moet er wel een heel verkeerde inschatting gemaakt zijn, maar het is duidelijk dat men niet zeker weet wanneer ze de game af hebben.

In eerste instantie dacht men ook dat dit slechts een tussendeel zou zijn tot de échte opvolger van Gran Turismo 6 op de PlayStation 3 ging komen. Echter blijkt uit de eerste previews en enkele hands-ons dat het wel degelijk om een volwaardige Gran Turismo gaat. Niet zo vreemd dat er meer tijd voor nodig is, wel jammer voor de fans die november al in hun agenda hadden gemarkeerd.