‘De Vloer is Lava’ krijgt eigen game met Hot Lava

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
‘De Vloer is Lava’ krijgt eigen game met Hot Lava

Het klassieke spel ‘De Vloer is Lava’ gaat zijn eigen videogame krijgen. Ontwikkelaar Klei Entertainment, bekend van onder andere Shank en Don’t Starve, komt met Hot Lava waarin spelers moeten overleven, zonder de vloer te raken.

Klei Entertainment is vooral bekend van 2D-titels als Shank en games met een vogelperspectief zoals Don’t Starve en Invisible Inc. Hot Lava zal dan ook de eerste volledige 3D-titel van de studio worden. In de game zal je, net als in het klassieke spelletje, de vloer niet mogen aanraken tijdens je avontuur. Grote verschil is dat in Hot Lava de vloeren daadwerkelijk bedekt zullen zijn met lava.

Hoewel je in een huis zal starten, zal je ook buiten het huis moeten gaan en ontdekken dat heel de wereld is bedekt met de kokende massa. Daarbij zal je moeten vertrouwen op je acrobatische vaardigheden, met de mogelijkheden om met touwen te slingeren en over muren te rennen.

Wanneer Hot Lava zal verschijnen is nog niet bekend, maar op de website van de game kan je jezelf wel inschrijven voor een bèta. Ook gaf de studio een eerste trailer vrij, die hierboven te bekijken is.