Wreckfest komt brokken maken op PlayStation 4 en Xbox One

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Wreckfest komt brokken maken op PlayStation 4 en Xbox One

Wreckfest komt ook naar PlayStation 4 en Xbox One, dat maakt de ontwikkelaar Bugbear bekend op hun website. De race game met als focus auto’s in de prak rijden is al beschikbaar in vroegtijdige toegang op pc. Consolebezitters kunnen de game pre-orderen.

Wreckfest is de spirituele opvolger van de FlatOut-serie. In deze race games is het niet de bedoeling dat je een race wint met techniek en tactiek, maar door je tegenstanders tegen bomen, vangrails en kampers langs de kant te duwen. Geen zorgen, de AI is minstens zo gewelddadig. Alle gemaakte deuken en kreukels worden met een schademodel zo goed mogelijk weergegeven tijdens de race, zodat je kunt zien hoe de auto van een tegenstander er aan toe is.

Wreckfest 
 Pixel Vault

De makers van FlatOut tillen dit concept naar een nieuw niveau in Wreckfest, wat er al veelbelovend uitziet. Uiteraard zijn er ook weer speciale levels waarin geen eindstreep aanwezig is, maar waar het de bedoeling is dat je als enige overblijft door alle tegenstanders total loss te rijden. Het is nog niet bekend wanneer Wreckfest een officiële release krijgt.

Naast de PlayStation- en Xbox-versie van Wreckfest heeft Bugbear ook een nieuwe game aangekondigd: Stuntfest. Deze game maakt gebruik van dezelfde engine als Wreckfest. De gameplay bestaat uit kleine minigames zoals in de vroegere FlatOut-games, waarin extreme stunts waar vooral de slingerende en vallende ragdolls voor vermaak moeten zorgen. Ook deze game kan al gepre-ordered worden.