Communicatie over Nintendo NX moet beter dan bij GameCube en Wii U

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Communicatie over Nintendo NX moet beter dan bij GameCube en Wii U

Nintendo Amerika-topman Reggie Fils-Aimé heeft in een interview gezegd dat Nintendo beter moet communiceren over de Nintendo NX en in welke positie deze in de markt komt dan ze voorheen hebben gedaan met de GameCube en de Wii U.

In het interview dat volledig te lezen is op [a]list, haalt Fils-Aimé aan dat het zaak is voor Nintendo om te zorgen dat ze de consument beter informeren over wat voor console de NX wordt, waar deze tussen de andere consoles in de markt komt, wat er uniek is aan de NX, en wat dat zal gaan betekenen voor de speelervaring.

We een betere planning hanteren vanuit het software standpunt, om ervoor te zorgen dat er een constante stroom aan goede games beschikbaar komt op de NX. Hiermee willen we bereiken dat steeds meer mensen de console op gaan pakken en hetzelfde geldt voor de games. Dit zijn kritieke lessen, en hoewel ik ze nu verbaliseer, zijn dit traditionele lessen binnen de game-industrie. Je moet ervoor zorgen dat mensen begrijpen wat voor soort console het is en je moet een constante instroom van goede games hebben. Wanneer je dit kunt doen, dan doe je het meestal goed.

Wat de NX precies gaat worden is nog niet helemaal duidelijk al werd recentelijk wel het patent van Nintendo, voor een modulaire controller, bijgesteld. Zo als het er nu naar uit ziet, gaat de Nintendo NX een krachtige handheld worden met verwisselbare knoppen, afneembare controllers en een docking station voor de tv.