Grijp je vrienden bij de lurven in nieuwe titel SMASH+GRAB

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Grijp je vrienden bij de lurven in nieuwe titel SMASH+GRAB

In de meeste games is het gebruikelijk de vijand eerst goed vast te pakken voor je hem tegen de grond werkt, maar daar denken de makers van Sleeping Dogs, United Front Games, anders over. In een nieuwe IP SMASH+GRAB kun je het opnemen tegen vriend en vijand met klassieke fighter gameplay.  SMASH+GRAB draait er niet omheen: vechten met blote mannen- en vrouwenklauwen en hier en daar een bebloede knuppel is waar het om draait in deze game. Er zit nog een soort van verhaal omheen van een dystopische toekomst waar ondergrondse bendes regeren, maar het is vooral de bedoeling dat alles kort en klein geslagen wordt.

Er zijn verschillende klassen in de game en het is aan de speler om een gebalanceerd team om zich heen te verzamelen en de straten onveilig te maken. Dit team kan bestaan uit AI of medespelers en SMASH+GRAB bevat dan ook multiplayer en coöperatieve gameplay. Mocht dit je als muziek in de oren klinken: de game is al vroegtijdig toegankelijk op Steam.

SandG_screen_4

De makers van Sleeping Dogs hebben de nodige ervaring met fighter games, want hoewel Sleeping Dogs door sommige als Japanse GTA-kloon wordt afgedaan, bevatte de game veel hand-to-hand combat. Een titel als SMASH+GRAB moet dan ook helemaal in het straatje van deze ontwikkelaar liggen.