Eerste Pokémon GO-cheaters gebanned door Niantic

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Eerste Pokémon GO-cheaters gebanned door Niantic

De enorme populariteit van Pokémon GO heeft tot nu toe een vervelend bijeffect: cheaters. Voor de mobiele game zijn al meerdere onofficiële programma’s ontwikkeld waarmee spelers makkelijk Pokémon kunnen vangen en in sommige gevallen zelfs helemaal niet meer naar buiten hoeven. Deze bots zijn uiteraard een doorn in het oog van Pokémon GO-ontwikkelaar Niantic en deze heeft dan ook de eerste misbruikers uit hun app verbannen.

In een blogpost laten de makers weten dat ze na verschillende meldingen van cheaten op onderzoek zijn uitgegaan en inderdaad tot de conclusie zijn gekomen dat sommige spelers Pokémon GO niet volgens de regels spelen. Daarop heeft Niantic dan ook verschillende bans uitgedeeld: voor deze accounts is het niet langer mogelijk om Pokémon GO te spelen. Mochten spelers menen dat hun ban onterecht is, dan kunnen ze hier een ticket indienen en dan gaat Niantic je account opnieuw bekijken.

Het is niet de eerste keer dat Niantic acties onderneemt tegen cheatgedrag. Eerder zijn websites als Pokévision, waarin alle Pokémon spawns live verschenen, offline gehaald op verzoek van de ontwikkelaar. Volgens Niantic is het doel van de game dat spelers zelf op avontuur gaan en Pokémon moeten vinden.