Game Freak brengt 2D-platformer Giga Wrecker uit op Steam

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Game Freak brengt 2D-platformer Giga Wrecker uit op Steam

Ontwikkelaar Game Freak, vooral bekend van de Pokémon-games, heeft na Tembo: The Badass Elephant opnieuw een game uitgebracht op Steam. In de game Giga Wrecker speel je als cyborg meisje en moet je je een weg zien te banen door de levels en vijanden.

Op dit moment is Giga Wrecker nog in de Early Access-fase. Je personage beschikt over de gave om middels het samenstellen van troep en stukken puin wapens te creëren die je nodig hebt om de levels door te komen en de vijanden te verslaan. Het type wapen dat je maakt hangt sterk af van wat voor materialen je gebruikt en dat is daarmee ook bepalend voor de kracht van je wapen. De levels zitten vol met vijandige robots die de boel proberen te dwarsbomen, dus het in elkaar knutselen van goede wapens is geen overbodige luxe.

Volgens ontwikkelaar Game Freak is het mogelijk om de levels op verschillende manieren uit te spelen en kun je diverse methodes gebruiken om tot hetzelfde doel te komen: je eindpunt. Giga Wrecker is na Tembo: The Badass Elephant de tweede game van Game Freak die op Steam gelanceerd is. Vorig jaar heeft onze Patrick Meurs zich mogen vermaken met de geslurfde soldaat en dat is hem goed bevallen. Op dit moment werkt de studio ook nog aan de games Pokémon Sun en Moon welke gepland staan voor een release op 23 november voor de Nintendo 3DS.