Katsuhiro Harada van Bandai Namco haalt uit naar critici

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Katsuhiro Harada van Bandai Namco haalt uit naar critici

Producent en regisseur bij Bandai Namco, Katsuhiro Harada, heeft het helemaal gehad met de kritiek op de personages die hij ontworpen heeft. Na wederom veel kritiek te hebben ontvangen, slaat de Japanner in een interview terug naar de critici.

Katsuhiro Harada heeft als medewerker van Bandai Namco veel personages ontworpen voor de Tekken-serie. Het veelgehoorde kritiekpunt bij deze personages is dat de vrouwelijke vechters vaak veel te schaars gekleed zijn en dat de ontwerpen als seksistisch gezien zouden kunnen worden. Harada vindt dat complete onzin en stelt dat het komt door het cultuurverschil tussen het Westen en het Oosten.

Een goed voorbeeld van de onterechte kritiek is bijvoorbeeld de zwemkledij. Mensen die de game niet eens spelen, horen dan dat er vrouwen in badkleding in de game zitten en uiten dan kritiek. Maar wat ze niet weten is dat het onderdeel is van een seizoenenlijn, net als bijvoorbeeld speciale outfits voor Halloween of Kerstmis en dat het niet alleen de vrouwen zijn, maar ook de robots en mannen die zwemkleding dragen. Maar dat soort informatie zoeken ze niet eerst op voordat ze kritiek uiten.

In 2014 ontving Harada ook al felle kritiek op het personage Lucky Chloe, een katachtig J-pop-personage dat in lingerie en een tutu rondloopt. Na veel kritiek dreigde hij via zijn Twitter-account de personages exclusief voor de Aziatische en Europese markt te maken. Het bericht is echter later van zijn account verwijderd. Tot op heden is het dus bij loze dreigingen gebleven, maar laat hij goed blijken dat hij de kritiek op de personages niet terecht vindt.