Destiny krijgt private PVP-matches met Rise of Iron

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Destiny krijgt private PVP-matches met Rise of Iron

Na bijna twee jaar krijgt Destiny alsnog private PVP-matches. Dit heeft ontwikkelaar Bungie aangekondigd tijdens een speciale livestream ter ere van de gamescom.

In de livestream kondigde Bungie een van de meestgevraagde functies aan voor Destiny. Met de release van Rise of Iron zullen spelers toegang krijgen tot de private PVP-matches, maar deze update zal niet beperkt blijven tot mensen met de nieuwe DLC. Wel zal Bungie de nieuwe functie alleen naar PlayStation 4 en Xbox One uitrollen.

Met de private PVP-matches komt ook de mogelijkheid om deze aan te passen. Zo zal het mogelijk worden om het level te kiezen, de score- en tijdslimiet, het light-level en het moment van de dag aan te passen. Niet alles zal echter aan te passen zijn; zaken als ammo drop rates staan momenteel nog vast.

Naast de details over private PVP-matches zijn er ook details verschenen over drie nieuwe multiplayer-levels. Deze zullen te spelen zijn onder de namen Last Exit, Skyline en Floating Gardens. Ook maakte Bungie een nieuwe multiplayer-modus bekend: Supremacy. Hierdin nemen twee teams van zes het tegen elkaar op. Wanneer een Guardian om het leven komt, zal deze een teken achterlaten. Als de tegenstander deze oppakt, zal hij een punt verdienen.