Pc-versie No Man’s Sky kent problemen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Pc-versie No Man’s Sky kent problemen

Hoewel de lancering van No Man’s Sky op de PlayStation 4 niet al te grote problemen kent, gaat het op de pc iets anders. Spelers klagen over prestatieproblemen van de game, terwijl andere spelers de game niet eens kunnen starten.

Op zowel Steam als Reddit regent het klachten over de pc-versie van de game. Veel spelers klagen over prestatieproblemen van de game, waarbij lage frame rates een veel terugkerend probleem lijken te zijn. Zelfs wanneer spelers een pc hebben die de game makkelijk kan ondersteunen, komen er regelmatig problemen voor. In veel gevallen lijkt het erop dat het omhoog schroeven van de grafische instellingen deze problemen vreemd genoeg oplost.

Ook andere problemen steken de kop op bij de pc-versie. Zo zouden verschillende spelers de game niet eens kunnen starten of hapert de game heel veel. Ook klagen sommige spelers over geluidsproblemen in de game en zijn er zelfs berichten dat de pc van spelers opnieuw opstart zodra ze op een ruimtestation komen.

Hello Games-oprichter Sean Murray heeft op Twitter gereageerd en aangegeven dat er een enorm aantal spelers de game probeerde te spelen in de eerste minuten na release. Daarnaast geeft hij aan dat de studio zo snel mogelijk problemen gaat oplossen.

Zoals aangegeven kan het in bepaalde gevallen helpen om de frame rate limiet uit te zetten. Ook wordt het aangeraden om te zorgen dat je besturingssoftware van je grafische kaart de meest recente versie heeft. Ook moeten spelers Visual C++ Redist 2010 op hun pc hebben staan.