Ubisoft introduceert Nosulus Rift voor South Park: The Fractured But Whole

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Ubisoft introduceert Nosulus Rift voor South Park: The Fractured But Whole

Ubisoft is momenteel hard met de game South Park: The Fractured But Whole. Een groot onderdeel van deze game, net als zijn van voorganger Stick of Truth, is het vermogen van de protagonist om enorme scheten te laten. Om spelers optimaal van de game te kunnen laten ‘genieten’ komt het bedrijf nu met een VR-set die deze geur produceren voor de speler.

Met Virtual Reality momenteel volledig in opmars zullen we in de toekomst onze ogen en oren optimaal nodig hebben tijdens het spelen, maar Ubisoft besloot dit uit te breiden met de Nosulus Rift, een apparaat dat scheten die gelaten worden in de game registreert en ons de mogelijkheid biedt om deze te ruiken.Of mensen hier daadwerkelijk op zitten te wachten is de vraag, maar het leek Ubisoft een goed idee om spelers een volledige ervaring van de nieuwe South Park-titel te geven.

Het lijkt er alleen op dat dit apparaat enkel op beurzen te ervaren is en niet in de winkels aangeboden gaat worden. De eerste mogelijkheid om met de Nosulus Rift aan de slag te gaan is op gamescom die over een kleine week van start zal gaan. In bovenstaande trailer kun je echter alvast een voorproefje krijgen van wat apparaat in huis heeft. Tot aan de release van de titel op 6 december 2016 zal de Nosulus Rift ook op andere evenementen te vinden zijn.