Nieuwe patentaanvragen Nintendo opgedoken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe patentaanvragen Nintendo opgedoken

Enige tijd geleden doken er al concepten op van wat mogelijk de Nintendo NX zal gaan worden. De geruchten dat de nieuwe console van Nintendo een handheld gaat worden, worden steeds hardnekkiger en ook nu zijn er weer een tweetal patentaanvragen opgedoken die dat lijken te bevestigen.

Een oplettend forum-gebruiker van NeoGAF heeft de nieuwe patentaanvragen van Nintendo online geplaatst. De eerst ingediende patentaanvraag behelst een accessoire voor iets wat op een soort tablet lijkt. Het hulpmiddel kan via de zijkant van het scherm verbonden worden en lijkt daarmee knoppen van een game-controller toe te voegen aan het scherm. De volledige patentaanvraag is hier te lezen en te zien.

De tweede patentaanvraag is zo mogelijk nog interessanter en laat wellicht zien welke kant Nintendo op wil gaan met de NX. Want hoewel het bovenstaande patent de mogelijkheid biedt tot het toevoegen van een soort controller, blijkt dat in dit patent slechts een optie te zijn. Deze aanvraag heeft immers betrekking op het besturen van de console door middel van gebaren. Zo kun je door de juiste gebaren te gebruiken de console volledig besturen en zelfs games spelen. De volledige aanvraag voor dit patent is hier terug te lezen en te zien.

Vanuit het kamp van Nintendo is het tot op heden nog angstvallig stil rondom de nieuwe console. Veel meer informatie dan dat zij bezig zijn met de Nintendo NX hebben ze bij het Japanse bedrijf tot nog toe niet naar buiten gebracht en dat zal nog wel eventjes zo blijven. Komende herfst wordt waarschijnlijk meer duidelijk over de Nintendo NX.