Eerste details singleplayer Titanfall 2 bekendgemaakt

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Eerste details singleplayer Titanfall 2 bekendgemaakt

In tegenstelling tot zijn voorloper krijgt Titanfall 2 een singleplayer modus, maar het was nog niet helemaal duidelijk wat we precies konden verwachten van het verhaal. Vandaag heeft ontwikkelaar Respawn enkele details vrijgegeven over de singleplayer en ook waarom ze hebben gekozen om in het tweede deel van de franchise wel een verhaal te implementeren.

Het was voor de mensen van Respawn Entertainment duidelijk dat er veel fans waren die het erg jammer vonden dat de originele Titanfall geen singleplayer bevatte, maar we krijgen deze keer een “verhaal van ongeveer acht uur met de kernelementen van het eerste deel in een singleplayer ervaring gegoten”.

In de campaign krijg je de controle over Jack Cooper, een soldaat in de Frontier Militia. Hij heeft de ambitie om een Pilot te worden om zo snel mogelijk een Titan te mogen besturen en dit wil hij graag leren van zijn kapitein Lastimosa. Dit gebeurt echter sneller dan hij had gedacht, want tijdens een missie op de planeet Typhon crashen de twee soldaten en sterft Lastimosa, terwijl ze worden aangevallen door de Interstellar Manufacturing Corporation oftewel de IMC. Om jezelf en andere soldaten te redden neem jij de Titan van Lastimosa over.

Titanfall 2 van uitgever EA komt op 28 oktober uit voor de Xbox One, pc en dit keer ook voor de PlayStation 4.