Mother Russia Bleeds krijgt releasedatum voor pc

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Mother Russia Bleeds krijgt releasedatum voor pc

De extreem gewelddadige beat ‘m up-game Mother Russia Bleeds werd vorig jaar tijdens de E3 aangekondigd maar een releasedatum was tot op heden onbekend. Vandaag maakte ontwikkelaar Le Cartel Studio middels een persbericht bekend dat de titel op 5 september 2016 uitkomt voor Microsoft Windows, Mac en Linux.

Mother Russia Bleeds is een beat ‘m up die met vier spelers te spelen is. De game speelt zich in de jaren ’80 af in een alternatieve versie van de Sovjet-Unie en spelers nemen de rol aan van één van de vier gevangen straatvechters. Na hun ontsnapping uit de gevangenis proberen zij door middel van straatgevechten aan geld te komen om hun verslaving aan een nieuw soort drugs te voeden. Later willen zij achter het geheim van deze drugs komen, gezien de overheid een rol blijkt te hebben in de verspreiding ervan.

Bovenstaande trailer laat wat van de gameplay zien die Mother Russia Bleeds te bieden heeft. Tijdens zijn bekendmaking vorig jaar werd duidelijk dat deze naast diverse pc-versies ook een versie voor op de PlayStation 4 zal krijgen. Nou geldt de releasedatum van 5 september helaas niet voor de console, daarvoor is alleen bekendgemaakt dat deze versie in het najaar van 2016 uit zal komen.