Nieuw trackingsysteem voor Pokémon GO in bèta-fase

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuw trackingsysteem voor Pokémon GO in bèta-fase

De afgelopen periode regende het klachten bij ontwikkelaar Niantic na het onbruikbaar maken van het trackingsysteem in Pokémon GO. Sinds een aantal weken is het niet meer mogelijk te zien welke Pokémon er bij jou in de buurt zijn, maar daar komt mogelijk binnenkort verandering in.

Op dit moment is Niantic Labs namelijk bezig met een bètaversie van een nieuw trackingsysteem waarmee de speler weer kan zien welke Pokémon zich in de buurt bevinden. Hierbij wordt niet meer gebruikgemaakt van de vertrouwde voetstapjes, maar van de al bestaande Pokéstops. Wanneer je een Pokémon aanklikt, wordt weergegeven bij welke Pokéstop het monstertje het dichtst in de buurt is. Zo weet je waar je moet zoeken naar de desbetreffende Pokémon. De bètaversie is momenteel alleen nog beschikbaar voor spelers in San Francisco waar het nieuwe systeem positief wordt ontvangen. In onderstaande video is te zien hoe het in zijn werk gaat.

Lange tijd konden spelers aan het aantal voetstappen bij de Pokémon zien of het beestje in de buurt is. Omdat dit een grote impact had op de servers, heeft Niantic Labs een aantal weken geleden besloten dit systeem inactief te maken. Al snel kwam de ene na de andere app tevoorschijn waarmee je alsnog kon zien welke Pokémon zich in je omgeving bevinden. Niantic heeft ervoor gezorgd dat al deze apps niet meer werken door de ‘feed’ niet meer toegankelijk te maken. Of en wanneer het nieuwe systeem beschikbaar wordt voor alle Pokémon GO spelers is nog niet bekend.