Sony laat geen early access-versie van ARK: Survival Evolved toe

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sony laat geen early access-versie van ARK: Survival Evolved toe

Hoewel ARK: Survival Evolved op zowel de Xbox One als pc een early access-versie heeft, hoeven gamers met een PlayStation 4 daar niet op te rekenen. Volgens ontwikkelaar Studio Wildcard staat Sony geen dergelijke versie toe op de console.

In een bericht op het forum van de ontwikkelaar geeft het team een update over de ontwikkeling van de PlayStation 4-versie van ARK: Survival Evolved en Survival of the Fittest, de arena-based spin-off van de game. Hoewel het eerder al bekend werd dat de console-versie van Survival of the Fittest voorlopig stilstaat, is er nu ook duidelijkheid over de normale versie van de game.

Volgens Studio Wildcard ligt dit momenteel volledig bij Sony. De Japanse gigant zou de early access-versie van de game niet toelaten op de console. Dit heeft Studio Wildcard er zelf over te zeggen:

Wat betreft de PlayStation 4-release van ARK: Survival Evolved, dat ligt momenteel aan Sony. We zijn geïnformeerd over het feit dat we de game niet op het platform kunnen releasen totdat deze af is. We zouden niets liever willen dan ARK zo snel mogelijk beschikbaar maken op de PlayStation 4. We hebben zelfs al een vette PS4-versie draaien op onze interne consoles. Als je de game eerder wilt spelen, laat dit dan aan Sony weten, aangezien het niet onze beslissing is.

De pc-versie van ARK: Survival Evolved is al sinds juli 2015 beschikbaar en de Xbox One-versie verscheen vorig jaar december. Samen zijn de twee ondertussen al meer dan 5,5 miljoen keer over de digitale toonbank gegaan, zo maakte de studio vorige week bekend.