Xbox One-exclusieve co-op platformer Unit 4 aangekondigd

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Xbox One-exclusieve co-op platformer Unit 4 aangekondigd

Kersverse studio Gamera Interactive heeft vandaag hun eerste game aangekondigd: Unit 4. De game zal een co-op platforming game worden, exclusief voor de Xbox One. Uit de eerste trailer wordt al duidelijk dat de game is ondergedompeld in een 16-bit stijltje.

Unit 4, welke alleen of met drie vrienden te spelen is, plaatst je in de schoenen van een van de vier leden uit de titulaire eenheid. Ieder heeft speciale vaardigheden en je zal moeten samenwerken om gestolen artefacten terug te krijgen. Daarvoor zal je echter het hele universum moeten doorkruisen.

Uit de eerste beelden van de game is duidelijk op te maken dat Gamera Interactive terugpakt op games uit het 16-bit-tijdperk. Puzzels en lastige platform-secties worden gecombineerd met genadeloze vijanden en one-hit deaths. Dit alles natuurlijk in een complete 16-bit grafische stijl en bijbehorende muziek.

Er is op dit moment nog geen precieze releasedatum gegeven voor Unit 4, maar de studio heeft de verwachting dat ze de game in het eerste kwartaal van 2017 kunnen lanceren. De eerste trailer van de game is hierboven te bekijken.