EA verwacht ‘matige’ verkopen Battlefield 1

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
EA verwacht ‘matige’ verkopen Battlefield 1

EA heeft vandaag een uitspraak gedaan over de verwachte verkoopaantallen voor Battlefield 1 en Titanfall 2. Vooral over de eerste zegt Blake Jorgensen, chief financial officer bij EA, dat ze verwachten dat de verkoopaantallen van Battlefield 1 “iets lager” zullen zijn vergeleken met die van andere games binnen de franchise in een jaar.

Ondanks de gematigde verwachtingen voor Battlefield 1 geeft EA wel het volgende aan:

Over het algemeen verkoopt een Battlefield-game ongeveer 15 miljoen exemplaren in een jaar. Onze verwachting is dat we dat aantal niet zullen gaan halen met Battlefield 1. Natuurlijk hopen we wel dat er nog iets meer hype komt rond de game en dat we het nummer gaan overstijgen, maar daar gaan we op dit moment niet vanuit.

Naast de verwachting voor Battlefield 1 heeft Jorgensen ook een uitspraak gedaan over Titanfall 2. Hij geeft aan dat “de game het naar alle waarschijnlijkheid beter zal gaan doen dan zijn voorganger, vooral omdat meer mensen ondertussen een current-gen console in huis hebben, maar ook omdat de game uit zal komen voor Xbox One, PlayStation 4 en pc”.

Battlefield 1 zal uitkomen op 21 oktober dit jaar. Een week later, op 28 oktober, is de release van Titanfall 2. Beide games zullen verkrijgbaar zijn voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.