Beveiliging gamescom dit jaar extra streng

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Beveiliging gamescom dit jaar extra streng

Over precies twee weken reizen wij weer af naar Keulen voor gamescom en met ons nog ongeveer driehonderdduizend anderen. Dit jaar zal de beveiliging op het evenement flink opgeschaald zijn vergeleken met voorgaande jaren naar aanleiding van een aantal gewelddadige incidenten in Duitsland en omringende landen. 

In een statement op de website van gamescom is te lezen dat er een aantal maatregelen zijn genomen om de veiligheid voor iedereen te garanderen. Allereerst is het dit jaar verboden voor cosplayers om imitatiewapens mee te nemen naar de beursvloer. Ook heeft de organisatie verzocht deze imitatiewapens ook niet in de straten van Keulen te tonen, zodat er niet per ongeluk paniek kan ontstaan. Ook wordt aangeraden rugzakken en andere tassen niet mee te nemen naar gamescom als ze niet nodig zijn. Tassen zijn niet expliciet verboden, maar er wordt verzocht om ze thuis te laten zodat de strenge controles aan de deur vlot verlopen. De organisatie waarschuwt dat de wachttijd dit jaar flink langer kan zijn door de extra maatregelen.

In Duitsland is het afgelopen week onrustig geweest door verschillende gewelddadige delicten. De meest uit het oog springende is een schietpartij in München waarbij een tiener negen mensen dood schoot in een winkelcentrum. Gamescom vindt plaats van 17 tot en met 21 augustus en zal naar verwachting 350.000 bezoekers ontvangen in die vier dagen.