Modding Fallout 4 op PlayStation 4 nog ‘onder evaluatie’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Modding Fallout 4 op PlayStation 4 nog ‘onder evaluatie’

Hoewel spelers van Fallout 4 op de pc en Xbox One al een tijdje aan de slag kunnen met diverse mods, lijkt het op de PlayStation 4 nog wel even te gaan duren. Volgens een post op het officiële Twitter-account van Fallout is het proces nog in staat van evaluatie.

Waarom de mogelijkheid zo lang op zich laat wachten, laat Bethesda nog niet los, maar verwacht wordt dat bestandsgroottes en problemen met het besturingssysteem van de PlayStation 4 de bottleneck vormen. Zo zouden bestanden maar maximaal 900MB groot mogen zijn en zou de OS van de PlayStation 4 niet overweg kunnen met de geluidsindeling. Eerder gaf Bethesda ook al aan dat het gebruik van pc textures problemen opleverde.

Gezien het sinds de melding van deze obstakels al een tijdje stil is gebleven, leek het Bethesda tijd om iets meer te vertellen over het proces, al is de verstrekte informatie niet echt heel erg hoopgevend.

Ook Bethesda’s Pete Hines, die erom bekend staat dat hij vrij open en eerlijk is tegenover de fans, weet er niks over te zeggen, wat ook hij recentelijk via zijn Twitter-pagina liet weten. Het lijkt er dus op dat het een kwestie van geduld zal zijn voordat de PlayStation 4-community met de mods voor Fallout 4 aan de slag kan.