Pokémon Sun & Moon trailer toont nieuwe aanvallen en Pokémon

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pokémon Sun & Moon trailer toont nieuwe aanvallen en Pokémon

De wereld is op dit moment nog in de ban van Pokémon GO, maar de échte Pokémonfans kijken ondertussen al halsreikend uit naar 23 november als de nieuwe Pokémon-games Sun en Moon uitkomen. Nintendo heeft in aanloop hier naartoe een nieuwe Pokémon trailer vrijgegeven met daarin heel veel nieuwe informatie, waaronder: Z-aanvallen, Alola-vormen, eiland proeven en uiteraard ook nieuwe tot nu toe onbekende Pokémon die we voor het eerst op de nieuwe Alola eilanden gaan tegenkomen.

Z-aanvallen en de Z-ring

De Z-moves of aanvallen zijn een nieuwe soort aanvallen voor elk type Pokémon. Zo wordt in de trailer een Pikachu getoond die de elektrische aanval Gigavolt Havoc uitvoert en een gras Pokémon met de Z-aanval Bloom Doom. Bij de aanvallen kunnen spelers een fysieke Z-ring kopen. Deze ring reageert op de aanvallen in de game. Hoe deze gadgets eruit gaan zien, wordt niet in de trailer getoond, maar moeten bij de release van Pokémon Sun en Moon overal te krijgen zijn.

Alola-vormen

In Pokémon X en Y zijn al enkele Pokémon opnieuw uitgevonden met de Mega-evolutie, waaronder de starter-evoluties: Blastoise, Venusaur en Charizard. Ook in de remakes van Sapphire en Ruby keerden oude Pokémon met nieuwe Mega Evoluties terug. In de nieuwe games is echter geen sprake van Mega-evoluties, maar nieuwe Alola-vormen. De tropische sferen van Alola zorgen ervoor dat sommige oude bekende Pokémon als Vulpix en Sandshrew in een nieuwe vorm in de game te vinden zijn, net als hun evoluties. Eerder genoemde Pokémon veranderen ook van type: Vulpix wordt een ijs-type, Ninetails ijs/fairy-type en Sandshrew en Sandslash worden beide ijs/staal Pokémon.

Een andere bijzondere Alola-transformatie ondergaat Exeggutor. Naast dat deze in Alola-vorm opeens ook een dragon-type is naast het bekende gras-type, heeft deze Pokémon opeens een veel langere stam en lijkt daardoor verdacht veel op een palmboom.

Exeggutor Alola Form

Eiland proeven

Het was al bekend dat trainers in de Alola-regio vier eilanden afgaan en in de nieuwe trailer is hier nieuwe informatie over. Elk eiland kent haar eigen reeks aan proeven, waarbij aan het eind een Totem-Pokémon moet worden verslagen. Deze Pokémon is extra sterk en kan bovendien andere Pokémon oproepen om jou als uitdager te verslaan. Met een beetje geluk mogen trainers hierbij al de eerder genoemde Z-aanvallen gebruiken, zodat het geen oneerlijke strijd wordt.

Trump-Pokémon

Uiteraard zijn er ook weer hele nieuwe Pokémon, waaronder een normaal-type Pokémon die nu al de bijnaam ‘Trump-Pokémon’ heeft. Onderstaand screenshot spreekt voor zich. Pokémon Sun en Moon komen 23 november uit voor de 3DS.
Gumshoos_RGB_300dpi