Vijf games om op jacht te gaan! – Voor wanneer je nog meer monsters wilt jagen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Vijf games om op jacht te gaan! – Voor wanneer je nog meer monsters wilt jagen

Eerder deze week verscheen natuurlijk onze review van Monster Hunter Generations. Heb je de game ondertussen zelf al in je bezit? Dan kan het uiteraard zo zijn dat je meer wilt. Meer jacht en vooral meer monsters. Dat hadden we al zien aankomen en dus hebben we vijf games voor je op een rijtje gezet waarmee de jacht door kan gaan!

Monster Hunter 3 Ultimate 
 Pixel Vault

Het nadeel van zo’n klein scherm is toch wel dat je snel het overzicht kan verliezen. Het is dan ook jammer dat Capcom er niet voor heeft gekozen om Monster Hunter Generations naast de 3DS ook naar de Wii U te brengen. Zoals ze dat een aantal jaar geleden wel deden met Monster Hunter 3 Ultimate. Wil je jouw vers opgedane skills dus ook inzetten op het grote scherm, dan is Monster Hunter 3 Ultimate voor de Wii U een prima startpunt.

Pokémon 
 Pixel Vault

Dit is natuurlijk een open deur intrappen, maar als er één serie de afgelopen twintig jaar ons veel monsters heeft laten vangen, dan is dat wel Pokémon. Eerlijk is eerlijk: de monstertjes uit de populaire serie zijn lang niet zo groots of eng als die uit Monster Hunter. Maar het feit dat er ondertussen al meer dan 700 zijn om te vangen kan je makkelijk weer dagen, weken of misschien wel maanden bezig houden. Precies zoals de games dat 20 jaar geleden ook al deden.

Evolve: Stage 2 
 Pixel Vault

Nou hebben de Japanse ontwikkelaars natuurlijk een handje in het ontwikkelen van dit soort games, maar ook Westerse studios komen er prima mee weg. Kijk maar naar Evolve, of beter nog de nieuwe free-to-play variant Evolve: Stage 2. Niet je standaard monster game waarbij je een team moet samenstellen, maar een jacht waarbij vier jagers het opnemen tegen één monster. Het doet een beetje denken aan Monster Hunter, maar dan met iets meer geweren, bloed en brute actie.

Ni No Kuni 
 Pixel Vault

Dat monsters niet altijd groots en eng hoeven te zijn, heeft Pokémon al wel bewezen. Ni No Kuni van Level-5 doet daar echter nog een stapje bovenop door monstertjes te creëren die net zo goed als speelgoedknuffels door het leven konden gaan. We weten uiteraard dat er ook een deeltje twee aan zit te komen, maar aangezien daar nog nauwelijks informatie over is zullen we het voorlopig met het origineel moeten doen. Niet dat dat nou zo’n ramp is natuurlijk.

Bioshock 
 Pixel Vault

Het is misschien niet de eerste titel waar je aan denkt als het aankomt op het vangen van monsters, maar laten we eerlijk wezen: de Little Sisters waren lang niet altijd schatjes. Het was dan ook aan jou om ze te vangen en ervoor te zorgen dat de onderwater-stad Rapture beetje bij beetje van zijn verslaving af kwam. Helaas weten we hoe dat uiteindelijk allemaal afliep.

We hebben het vermoeden dat je met deze vijf titels voorlopig wel weer even vooruit kan. Heb je zelf nou nog games waarvan je denkt: die moet je sowieso nog spelen als je monsters wilt vangen? Laat het ons dan zeker even weten in de comments!