EA’s Origin krijgt een complete make-over

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
EA’s Origin krijgt een complete make-over

Het platform Origin van EA krijgt een nieuw design. Dat laat een Origin-gebruiker op het NeoGAF-forum weten. De nieuwe versie is in bèta en gebruikers in de bèta kunnen de nieuwe interface al uitproberen. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe interface voor alle gebruikers beschikbaar wordt.

Op de screenshots is onder andere te zien dat de chat interface naar onderen is verplaats. Daarnaast is het altijd duidelijk te zien welke game aan het downloaden of updaten is. Verder is de navigatiebalk aan de linker kantverbeterd en prominenter aanwezig. Het navigeren tussen de eigen bibliotheek en de online winkel van EA is ook overzichtelijker gemaakt.

new_origin_ui_screen_3 Origin

Voor alle screenshots kun je terecht op het NeoGAF-forum

Ondanks de veranderingen bouwt EA voort op de huidige interface van Origin. Games worden nog steeds in blokken weergeven, het bovenmenu is hetzelfde en het kleurenschema is onveranderd gebleven. Uiteraard zijn bovenstaande screenshots onder voorbehoud: EA kan in de bèta-fase nog allerlei zaken veranderen of toevoegen voor ze overgaan tot release. Je kunt zelf ook de bèta-versie aanzetten in de opties van Origin; na een herstart van het programma zou het nieuwe uiterlijk moeten verschijnen.