Pokémon GO Plus is uitgesteld tot september

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pokémon GO Plus is uitgesteld tot september

Pokémon GO Plus is uitgesteld tot september, dat laat Nintendo weten op Twitter. Het bandje dat Pokémon vangen makkelijker maakt had eind juli in de winkels moeten liggen, maar is nu op alle continenten uitgesteld tot september. 

Het is niet duidelijk waarom de Pokémon GO Plus is uitgesteld. Het kan te maken hebben met de productie van de bandjes zelf, maar het kan ook zijn dat het technisch nog niet helemaal soepel werkt. Ontwikkelaar Niantic is tot nu toe vooral bezig geweest met de servercapaciteit, want deze konden de enorme vraag bij de lancering van Pokémon GO niet aan. Inmiddels werken de servers naar behoren, maar het kan zijn dat door deze inspanning van de makers er nu pas aan de afronding van Pokémon Go Plus begonnen wordt. Het blijven echter speculaties, het enige dat we zeker weten is dat we moeten wachten tot september voor de Pokémon GO Plus.


Met Pokémon GO Plus kunnen trainers sneller en makkelijker Pokémon vangen. Het bandje is met Bluetooth verbonden aan een telefoon en geeft met een lichtje en trillingen aan of er Pokémon in de buurt zijn. De speler kan de Pokémon dan met één druk op de knop vangen en hoeft dus niet meer zijn of haar telefoon tevoorschijn te halen. Dit kan overigens alleen als je de Pokémon al een keer eerder hebt gevangen.