Nintendo NX wordt waarschijnlijk een handheld console

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo NX wordt waarschijnlijk een handheld console

De Nintendo NX gaat, als we diverse bronnen mogen geloven, een draagbare console worden. Volgens Eurogamer hebben meerdere bronnen bevestigd dat de console draagbaar zal zijn, maar dat deze ook aan een televisie te koppelen zal zijn. Nintendo zelf heeft dit alleen nog niet bevestigd.

Volgens Eurogamer hebben dezelfde bronnen nog meer informatie over de NX gedeeld. Zo zou de NX een eigen beeldscherm hebben en afneembare controllers, voor het geval gebruikers de console aan hun televisie koppelen. Dit zou moeten gaan gebeuren middels een dockingstation.

Het gerucht dat de Nintendo NX met cartridges gaat werken lijkt ook ‘bevestigd’ te worden door deze bronnen. Het systeem zou volgens het principe van de 3DS gaan werken. De Nintendo NX zal waarschijnlijk niet alleen cartridges benutten maar ook games kunnen downloaden uit de store. De geruchten gaan dat Nintendo de voorkeur heeft voor 32GB cartridges, wat behoorlijk aan de magere kant is wanneer je je bedenkt wat de omvang van de gemiddelde game van tegenwoordig is.

Ook qua hardware lijkt het een en ander te zijn uitgezocht door de mensen van Digital Foundry. Volgens hen zal de NX voorzien zijn van de Nvidia Tegra-chip, die meer in mobiele apparaten wordt gebruikt. Hiermee wijkt Nintendo af van zijn concurrenten Microsoft en Sony, die beiden werken met AMD-chips. De NX zal niet dezelfde grafische kwaliteit kunnen bieden als de Xbox One en de PlayStation 4, al lijkt dat nooit echt de insteek van Nintendo te zijn geweest. Voor Nintendo ligt de focus meer op het leveren van een handzame console die meer power levert dan je zou verwachten van een handheld.

Gezien Nintendo zelf nog niets hiervan heeft bevestigd dienen we dit alles nog steeds als geruchten te beschouwen, al lijken ze allen vrij plausibel. Nintendo’s enige reactie was een voorspelbare ‘Nintendo heeft nog geen officiële meldingen gedaan aangaande NX, die gepland staat voor maart 2017. Daardoor zijn we niet in staat te reageren op de circulerende geruchten en speculaties’.