No Man’s Sky loopt wederom vertraging op

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
No Man’s Sky loopt wederom vertraging op

Net als het universum van No Man’s Sky lijkt ook het uitstel van de ruimtevaartgame oneindig. Dit keer betreft het alleen de pc-release. Deze is van 10 augustus naar 12 augustus verschoven, wat te lezen is op de officiële website

Het is niet de eerste keer dat No Man’s Sky is uitgesteld, de game zou in eerste instantie 21 juni uitkomen. Hello Games kreeg de game echter niet af voor die tijd en verschoof de release naar augustus. De reden voor de nieuwe vertraging is niet bekend. Hello Games heeft niets gemeld over een exclusiviteitsperiode voor de PlayStation bij release en daar is de verlate pc-lancering van twee dagen ook iets te kort voor. De game komt dus nog wel uit voor de PlayStation 4 op 9 augustus in de Verenigde Staten en 10 augustus in Europa.

In No Man’s Sky kan de speler een bijna oneindig universum verkennen dat wordt gegenereerd met een speciaal algoritme. Volgens de ontwikkelaar gaat het jaren duren voordat spelers alles in de game ontdekt hebben, als dat al gebeurt. De game is sinds 2013 in ontwikkeling.