SEGA komt ook met retroconsole

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
SEGA komt ook met retroconsole

Na het nieuws waarin bekend werd gemaakt dat Nintendo dit najaar een mini-NES uit gaat brengen, blijkt SEGA gemotiveerd te zijn om een eigen variant op de markt te brengen. De studio maakte bekend dit najaar de Mega Drive nieuw leven in te blazen door het uitbrengen van een retroconsole en een aanvullende handheld.

Dit jaar viert SEGA het 25-jarige bestaan van de razendsnelle blauwe egel Sonic en dit vieren zij door de Mega Drive (ook wel bekend als de Genesis) opnieuw uit te geven in mini-variant. Deze mini zal 80 verschillende games bevatten en zowel als thuisconsole als in de vorm van een handheld te krijgen zijn; beiden staan hieronder weergegeven. Het bedrijf At Games zal werken aan deze versies van de Mega Drive.

Mega-Drive-Console

Mega-Drive-portable

Naast de 80 games die er al op staan, bevat het apparaat ook een originele port waarmee games voor de originele Mega Drive gespeeld kunnen worden. Het lijkt er alleen op dat er daartegen over een aantal mindere punten zijn, zo vermeld USgamer. Zo draaien de games die het apparaat biedt op emulators die de capaciteit van de games niet helemaal kunnen dragen en cartridges die in bezit zijn van een battery back-up worden niet ondersteund met een andere save-methode. Daarnaast is de output naar de tv geregeld via een samengestelde kabel, of composietkabel, wat sterk ten nadele is van de kwaliteit van het beeld en geluid.

De 80 games die de console zal bevatten bestaan onder andere uit Sonic the Hedgehog 1 en 2, delen 1, 2 en 3 van Mortal Kombat en Columns. De volledige lijst kun je vinden op de website van Funstock. De retroconsole van SEGA zal $65 dollar gaan kosten, dus waarschijnlijk ongeveer hetzelfde in euro’s, en, net als de mini-NES, dit najaar verschijnen, ergens in de maand oktober.