Microsoft overwoog handheld ‘Xboy’ te maken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Microsoft overwoog handheld ‘Xboy’ te maken

Volgens voormalig Chief Xbox Officer Robbie Bach, heeft Microsoft in de beginfase van het Xbox-programma overwogen om een handheld te ontwikkelen. Dit vertelde Bach in IGN Unfiltered toen de host van de show, Ryan McCaffrey, hem vroeg of de geruchten rondom een handheld waar waren. Volgens Bach is zo’n project meermaals overwogen binnen het Xbox-team, al heeft het project niet altijd Xboy geheten.

We hebben destijds besloten ons volop te concentreren op de ontwikkeling van de Xbox 360, een keuze die achteraf strategisch de goede bleek te zijn, omdat de handheld markt steeds meer werd overgenomen door smartphones.

Bach liet weten dat Xbox heeft overwogen om een handheld te ontwikkelen, omdat het bedrijf vond dat ze onderdeel uit moesten maken van dit ‘ecosysteem’. Ondanks dat het project meermaals aangehaald is binnen Xbox, is het nooit verder gekomen dan de tekentafel en is er ook geen prototype ontwikkeld. “We konden onszelf niet concentreren op de taak, we hadden niet genoeg bandbreedte om dit idee verder uit te werken”, aldus Bach.