Bedreigingen richting Blizzard komen Amerikaan duur te staan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bedreigingen richting Blizzard komen Amerikaan duur te staan

De Amerikaan die Blizzard en spelers van Heroes of the Storm met de dood bedreigde, staat een celstraf van maximaal vijf jaar en een flinke geldboete te wachten. Nadat meerdere spelers zijn misdragingen bij Blizzard hadden gemeld, ondernam de ontwikkelaar actie, waardoor de focus van de bedreigingen zich verplaatste. Hiervan mag de 28-jarige Stephen Cebula nu de consequenties ervaren.

De 28-jarige Stephen Cebula uit Sacramento werd op 12 juli gearresteerd nadat hij medewerkers van Blizzard met de dood had bedreigd. Daarvoor had de man het op medespelers van Heroes of the Storm voorzien, waarvan Blizzard door middel van de chat-functie op de hoogte werd gesteld. Cebula’s uitspraken waren, zoals blijkt uit de stukken, niet mals. De Amerikaan gooide met zinnen als “ik ga de New York twin towers bombarderen”, “ga toch weer katoen plukken” en “door jou wil ik een basisschool overhoop schieten”. Ook dreigde Cebula met het verkrachten en doden van de kinderen van de spelers.

Dat Blizzard niet van dit soort praktijken gediend is, bleek uit de chat-restricties die Cebula werden opgelegd. Om toch zijn onvrede te laten merken wendde hij zich tot Facebook, waar hij Blizzard wees op zijn plannen om “misschien eens langs te komen met een AK-47 en wat andere speeltjes, als ze hem het zwijgen bleven opleggen”. Dit vormde voor de overheidsinstanties genoeg reden om Cebula te arresteren en hem eens verder onder te loep te nemen. Een Facebook-account genaamd ’tedbundyismygod1′ bleek ook van hem te zijn, waarin hij zijn fascinatie voor seriemoordenaars uit de doeken doet.

Inmiddels is Cebula voorgeleid en wacht hij zijn zaak af. Als hij schuldig wordt bevonden staat hem een maximum straf van vijf jaar te wachten, alsook een geldboete van $250.000. Gezien de mentale staat waarin Cebula verkeert, heeft de staat bepaald dat hij niet op borgtocht vrij kan komen.