NES/Famicom: a visual compendium terug op Kickstarter

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
NES/Famicom: a visual compendium terug op Kickstarter

Nadat Nintendo eind Juni het NES/Famicom: a visual compendium-project door Bitmap Books van Kickstarter af had laten halen wegens copyright claims, is het nu terug van weggeweest. Een van de redenen waarom het nu terug is, is omdat er een aantal afspraken zijn gemaakt met Nintendo.

Dat het NES/Famicom: a visual compendium-project nu toch groen licht heeft gekregen op Kickstarter komt wat aan de late kant. Intussen is het project al afgelopen, de deadline verliep om 19:58 deze avond. Bitmap Books heeft met Nintendo afgesproken dat het boek uitgebracht mag worden, mits er duidelijk in de titel staat dat het een onofficieel boek is. Ook moest de kaft aangepast worden, aangezien hier een afbeelding op stond die erg veel leek op de Nintendo’s Seal of Quality. Onderaan de Kickstarter-pagina is sinds gisteren een nieuwe disclaimer verschenen waarin gemeld wordt dat het boek geen officiële ondersteuning heeft van Nintendo en dat het een huldebetuiging is aan de NES en Famicom.

Intussen valt het project zonder voorzichtigheid een succes te noemen, het gevraagde bedrag van 25.000 pond is met gemak behaald. Na sluiting van het project staat de teller op maar liefst 190.214 pond. Hiermee staat het onomstotelijk vast dat fans zitten te wachten op een boek vol mooie Nintendo art met relevante uitleg.

Het lijkt erop dat Nintendo inziet dat er veel fans zijn die heel erg graag een boek vol Nintendo art in de boekenkast hebben staan. Daarom is het ook erg netjes dat het project toch door kan gaan, iets dat gezegd mag worden. Nintendo had immers ook gewoon nee kunnen zeggen, maar kiest er nu toch voor om de fans en pledgers niet teleur te stellen.