Pro-skiër komt om bij maken promofilm Steep

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Pro-skiër komt om bij maken promofilm Steep

De dertig-jarige Matilda Rapaport, professioneel skiër uit Zweden, is eerder deze week omgekomen tijdens het filmen van een promotiefilm voor Ubisoft’s aankomende game Steep. Dit maakte haar sponsor Red Bull afgelopen nacht bekend.

The Guardian meldt het treurige nieuws dat Rapaport is omgekomen tijdens het maken van beelden in het Andesgebergte in Chili. Volgens de Britse krant kwam Rapaport, vooral bekend van haar werk als extreme skiër, onder een lawine terecht. Of er op dat moment ook opnames werden gemaakt is momenteel onduidelijk. Wel weten we dat Rapaport onder de sneeuw vandaan is gehaald, maar uiteindelijk in het ziekenhuis overleed als gevolg van zuurstoftekort en hersenletsel.

Volgens Red Bull, sponsor van Rapaport, zal de Zweedse worden herinnerd aan haar passie en vrolijke lach:

Matilda was een buitengewone atleet, die de wereld afreisde om haar passie te vinden, steil terrein te beklimmen en haar vrolijke lach te delen.

Ook Ubisoft, ontwikkelaar van de game Steep waar de promotiefilm voor zou zijn, gaf een statement:

We betreuren het nieuws dat Matilda Rapaport, de opmerkelijke Zweedse freeskiing atlete, is komen te overlijden. Tijdens het maken van een video in Chili op 14 juli is Matilda in een lawine terechtgekomen. Ondanks de medische zorg gedurende de volgende dagen was dit niet voldoende om haar leven te redden.

Matilda’s moed, passie en streven om de sport waar ze van hield te delen met de wereld diende als een inspiratie voor andere atleten en voor ons allemaal. Dit tragische ongeluk heeft ons allemaal geraakt. Onze gedachten gaan uit naar haar man en haar familie in deze moeilijke tijden.

Het was niet de eerste keer dat Rapaport in een lawine terechtkwam: in 2014 kwam ze in een lawine terecht in Alaska, maar waren de gevolgen minder catastrofaal.