Releasedatum Xbox One S launch editie bekendgemaakt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Releasedatum Xbox One S launch editie bekendgemaakt

Vorige maand tijdens de E3 liet Microsoft ons kennis maken met de nieuwste editie van de Xbox One, de Xbox One S. Vandaag is op het Xbox Wire forum bekendgemaakt dat de launch editie van de Xbox One S, welke een harde schijf van 2TB bevat, in Nederland beschikbaar zal zijn op 2 augustus 2016 voor 399 euro.

De One S is 40% kleiner dan zijn voorganger, heeft een interne stroomvoorziening, speelt 4k-Blue Ray en streams af, en heeft High Dynamic Range-ondersteuning wat games een optimale helderheid zal geven. Hiermee is de One S de eerste Xbox console met een interne stroomvoorziening sinds de originele Xbox. Microsoft geeft aan een vernieuwde controller bij deze editie te leveren, welke los 59,99 euro gaat kosten. Deze heeft een verbeterde grip, een verbeterd Xbox Wireless signaal en bluetooth ondersteuning voor Windows 10 apparaten die de anniversary-update draaien. Daarnaast zullen alle Xbox One games, accessoires en Xbox Live diensten ook werken op de One S.

Naast de launch editie met een harde schijf van 2TB, zullen er in de toekomst ook versies verkrijgbaar zijn met een 500GB en 1TB schijf. Van deze consoles zijn de releasedatums nog niet bekend, maar wel dat ze respectievelijk 299 en 349 euro gaan kosten.