Pokémon GO-speler wordt gestoken, gaat bier en chips halen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pokémon GO-speler wordt gestoken, gaat bier en chips halen

Het volgende bericht valt regelrecht in de WTF?!-categorie. Volgens FOX 12 zou de 21-jarige Michael Baker uit Forest Grove tijdens zijn nachtelijke Pokémon GO-wandeling in de schouder zijn gestoken door een andere voetganger. Een ritje naar het ziekenhuis lijkt dan voor de hand liggend. Volgens Baker was een ritje naar de nachtwinkel logischer.

Sinds Pokémon GO de mobieltjes van menig gamer heeft bereikt lijkt het spelen van de game voor de nodige ongelukken en vreemde situaties te zorgen. Verhalen van mensen die overvallen en aangereden worden duiken her en der in de media op. Het verhaal van de Amerikaanse Michael Baker steekt er dan wel weer met kop en ‘schouders’ bovenuit.

Terwijl de jongeman uit Oregon om 01:00 in de ochtend zijn rondje aan het doen was trof hij een man waarvan hij dacht dat deze met dezelfde game bezig was, aldus FOX 12. Nadat Baker vroeg of hij ook bezig was met het vangen van Pokémon reageerde de man nogal overdreven door een mes te trekken en hem in de schouder te steken. ‘Ik riskeerde in principe mijn leven’, aldus Baker.

Toch weerhield de steekwond er Michael Baker niet van om zijn favoriete Pokémon te scoren, alsook wat versnaperingen. In plaats van een bezoekje aan het ziekenhuis bezocht Baker namelijk een winkel om eerst bier en chips te halen. Na deze korte boodschap heeft hij alsnog zijn schouder laten hechten. Het voorval heeft hem in ieder geval niet minder enthousiast gemaakt. Op de vraag of hij in de toekomst wat voorzichtiger doet kwam namelijk het volgende antwoord:

Nee, het is belangrijk voor mij. Ik moet ze in principe allemaal vangen.