Nederlandse RTS REUS dit najaar naar consoles

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nederlandse RTS REUS dit najaar naar consoles

Dit najaar kunnen ook consolespelers aan de slag met REUS, een game van Nederlandse bodem. Uitgever Soedesco heeft vandaag aangekondigd dat het de RTS God-sim van het Utrechtse Abbey Games dit najaar naar PlayStation 4 en Xbox One zal brengen.

In REUS nemen spelers de controle over vier verschillende reuzen die over de wereld dwalen en gebruiken deze om de planeet in kwestie leefbaar en vreedzaam te houden. Daarbij heeft iedere reus de beschikking over verschillende superkrachten die ze in kunnen zetten om de mensheid in bedwang te houden.

Naast de standaardkrachten die iedere reus heeft, zijn ze ook allemaal te upgraden door middel van een uitgebreid systeem. Spelers kunnen de wereld niet alleen vullen met mensen, maar ook met meer dan honderd verschillende planten, dieren en mineralen.

In 2013 werd REUS al uitgebracht voor de pc. REUS zal dit najaar te koop zijn voor PlayStation 4 en Xbox One. Daarbij zullen beide versies zowel een digitale als fysieke release krijgen. Hierboven kan je de eerste trailer bekijken.