Aantal spelers Evolve schiet omhoog na free-to-play verandering

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Aantal spelers Evolve schiet omhoog na free-to-play verandering

De keuze om de asymmetrische shooter Evolve free-to-play te maken lijkt voorlopig de juiste te zijn geweest. Volgens de meest recente cijfers van Steam was Evolve: Stage 2 gisteren één van de twintig meest gespeelde titels. Een positie die de game niet meer heeft gehad sinds zijn release vorig jaar.

Ondanks dat de game zich niet in de top tien van meest gespeelde games op 8 juli 2016 wist te plaatsen, kreeg Evolve: Stage 2  het toch voor elkaar om de zeventiende positie te bereiken. De lijst wordt bepaald door het hoogste aantal gelijktijdige spelers, waarbij Evolve: Stage 2 op 25.167 spelers piekte. Hoewel dit niet in de buurt komt van titels als Dota 2 en Counter-Strike: Global Offensive, met aantallen als 906.000 en 615.000, is het toch een aardige prestatie.

De game komt met deze resultaten zelfs in de buurt van de originele piek die de game behaalde kort na zijn release in februari 2015. Toen wist de game iets meer dan 27.000 spelers tegelijk actief te hebben. Daar tegenover staat dat het een flinke stijging is ten opzichte van de afgelopen maanden, waarbij de game nooit boven de 1000 spelers kwam.

Voor meer details over Evolve: Stage 2 luister je naar onze podcast!