Sony stopt ondersteuning van Ustream op PlayStation 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony stopt ondersteuning van Ustream op PlayStation 4

Sony heeft via een verklaring op hun website laten weten enkele Ustream-features uit te gaan schakelen op de PlayStation 4. Zo zullen streamers vanaf 1 augustus niet meer kunnen uitzenden via de streaming-dienst en zullen livestreams van Ustream niet meer terug te vinden zijn in Live from PlayStation.

Hiermee verliest de console van Sony een streaming-dienst, maar houdt het er nog voldoende over. Via Live from PlayStation kunnen gamers namelijk nog steeds hun streams uitzenden via YouTube, Twitch en dailymotion, waarvan de eerste twee het grootste aandeel lijken te hebben. Het feit dat YouTube en Twitch de meest verkozen streaming-diensten vormen, zal waarschijnlijk een van de redenen zijn dat Sony de samenwerking met Ustream verbreekt.

Volgens Sony zal Ustream op 1 augustus op de PlayStation 4 op zwart gaan, al kan dat per regio verschillen. Tot die tijd zul je gewoon kunnen blijven streamen via Ustream, al is het misschien raadzaam om vast een account op een van de andere diensten aan te maken en daar je games te gaan uitzenden.