Credits van Mighty No. 9 nemen bijna vier uur in beslag

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Credits van Mighty No. 9 nemen bijna vier uur in beslag

Voor de meeste gamers zijn de credits het perfecte moment om de mogelijkheid tot skippen te gebruiken. In de meeste games is dat ook mogelijk en dat geldt ook voor Mighty No. 9. Dat is maar goed ook, want als je de volledige credits wilt zien, dan kost je dat een kleine vier uur.

Dat de credits van Mighty No. 9 zo lang duren, komt voort uit de belofte van de maker van de game, Keiji Inafune. Toen hij met het project nog steun zocht bij het publiek in de vorm van een Kickstarter-project sprak hij uit dat iedereen die een bijdrage van minimaal $5 zou leveren in de vorm van een donatie, genoemd zou worden in de aftiteling van de game. Zo gezegd zo gedaan en met 67.000 donaties resulteert dat in een scherm vol credits dat drie uur en 48 minuten aanhoudt.

De game werd na meerdere keren te zijn uitgesteld gemengd ontvangen. Keiji Inafune heeft uitgesproken de volledige verantwoording op zich te nemen voor de problemen die de game direct vanaf de release met zich meebracht. Op de eerste dag werkten veel codes die donateurs ontvingen niet, waardoor zij geen of slechts een deel van de content konden downloaden. In een live stream op de dag van release ging Inafune in op de klachten rondom de game.